Navigasjon
×

MC - Kurs

Kurs ID: 80268

MC - Kurs med oppstart lørdag 11. jan 2020 hos Kjørpent. Kurset starter klokken 10:00 (oppmøte ca. 15 min. tidligere) og varer frem til ca. klokken 12:15 (avhengig av pauser). Spør læreren for nøyaktige tider, hvis du skal avtale henting eller nå kollektiv transport mv.

Kursdetaljer

Dette kurset har oppstart på 3 forskjellige dato(er).


Mer informasjon om dette kurset

Oppmøte 11. januar  kl 10:00 i våre lokaler på Danmarksplass. Solheimsgaten 12.

Obligatorisk MC-kurs

Dette kurset koster kun 1050,-

MC-kurset er første steg på den obligatoriske opplæringen for førerkort klasse A, A1 og A2.

Kurset må være fullført før man påbegynner den praktiske opplæring for førerkortklasse A,  A1 og A2. Kurset omhandler generell MC-teori som for eksempel motorsykkelkjøring, miljø, sikkerhet og opplæring. 

Klikk her for mer info om mc-kurs og mc-opplæring, eller ta kontakt med oss for spørsmål!

Vi ser helst at dere betaler kort eller kontant ved oppmøte på første kursdag.

Trafikalt grunnkurs (trinn 1)

Er du under 25 år, og ikke har førerkort fra tidligere, må du ta trafikalt grunnkurs før du kan begynne å øvelseskjøre på MC -både privat og ved trafikkskole.

Er du over 25 år?

Hvis du har førerkort fra før eller er over 25 år er du fritatt for deler av trafikalt grunnkurs, og kan kjøre uten øvelseskjøringsbevis. Husk alltid å ha med deg legitimasjon. Førstehjelp og mørkekjøring er obligatorisk for alle. Mørkekjøring kan gjennomføres etter prøven dersom du tar prøven i tidsrommet 16. mars - 31. oktober.

MC kurs (trinn 2)

Før du begynner på den praktiske opplæringen ved trafikkskolen, må du gjennomføre et MC kurs (grunnleggende opplæring, dette kurset). Kurset varer i 3 timer og inneholder blandt annet: teoretisk kurs om motorsyklister, andre trafikantgrupper, og tiltak for å unngå motorsykkelulykker.

Etter at dette kurset er gjennomført, kan du begynne å ta kjøretimer på motorsykkel. Du lærer å bruke motorsykkelen rent kjøreteknisk, får kunnskap og ferdigheter bl.a om teknisk behandling av motorsykkel (kjøregård og på vei), miljøvennlig kjøring og føreransvaret.

Hvor mange kjøretimer du trenger, tilpasses din erfaring med motorsykkel. Trinn 2 avsluttes med en obligatorisk veiledningstime. Eleven skal da sammen med lærer vurdere om målet for MC opplæringen i trinn 2 er nådd og om man har gode nok ferdigheter til å begynne på neste trinn.

Mer om de ulike trinnene for førerkort på MC, finner du på siden: Førerkort motorsykkel (MC)

Når du er elev ved trafikkskolen Kjørpent AS eller en av våre medlemskoler er det vårt ansvar at opplæringen du får følger forskriftene satt av Statens Vegvesen. Du er hos oss trygg på at vi til enhver til tilfredsstiller kravene fra vegvesenet.

Kjørpent.no hjelper hundrevis av elever med trafikkopplæring hvert eneste år. Vi tilfredstiller alle offentlige krav og vi har stort fokus på trafikksikkerhet. Som kunde og elev hos oss, er du sikret en god og profesjonell oppfølging. Er du fornøyd - fortell det til alle. Om du mot formodning ikke er fonøyd, gi oss et ord.

Kontakt oss på forhånd om du skulle ha noen spesielle behov, så kan vi tilpasse vår undervisning best mulig for deg. Du kan du chatte, ringe eller sende oss mail. Vi ser helst at dere betaler kort eller kontant ved oppmøte på første kurskveld.

Hos oss er det enkelt å ta lappen uansett hvor i Bergen du holder til. Vi har lærere i Åsane, Arna, Sotra, Askøy, Fana og Loddefjord. Vi dekker HELE Bergen!


Kursoversikt

VEIEN TIL FØRERKORTET!

Trafikkskolen Kjørpent i Bergen, og våre medlemsskoler, består av et team på 8 lærere som ønsker å hjelpe deg i førerkortklasse B, B-automatgir, MC, tilhenger og trafikalt grunnkurs. Vi holder de nødvendige kursene i de førerkortklassene du trenger og i tillegg holder vi ledsagerkurs, ECO-driving kurs og 65+ kurs. Vårt team består av Kjørpent ansatte og 7 medlemskoler, hvor alle representerer trafikkskolen Kjørpent og de kvaliteter og service Kjørpent står for. Du kan selv velge lærer når du blir elev hos oss eller tilfeldig få en tildelt lærer.

AMP by FUNBIT

Chatt med oss