Er du klar for å ta lappen?

Å ta lappen på bil er en stor og viktig milepæl for mange. Et førerkort åpner opp for en helt ny verden, og frihetsfølelsen du vil oppleve på veien kan ikke sammenlignes med noe annet.

Men å bli skikkelig god i noe, krever både tid og tålmodighet. Hvordan, og hvor raskt elevene våre lærer, er veldig individuelt. Derfor har vi lagt opp til at opplæringen alltid skal følge ditt tempo og ta utgangspunkt i nivået du befinner deg på – uansett hva utgangspunktet ditt er på forhånd. Før du kan få førerkort må du gjennom en rekke kurs og kjøretimer. Disse er delt inn i ulike trinn, som gjennomføres etter hvert som kompetansenivået ditt øker. Opplæringen er tilpasset den enkelte elev. Det innebærer at vi tar ting i ditt tempo, og sørger for at du mestrer det du skal før vi går over til noe nytt.

Trinn 1: Trafikalt grunnkurs

Trafikalt grunnkurs inkl. førstehjelpskurs og mørkedemo. Kurset varer i 17 timer fordelt på (5) dager og foregår i et av våre klasserom. Tanken bak kurset er å gi en grunnleggende forståelse for trafikk og kunnskap om mennesket i trafikken. Foruten førstehjelpskurs og mørkedemo, er kurset lagt opp med praktisk og teoretisk gjennomføring, men det vil ikke involverer kjøring helt enda :)

Når kurset er gjennomført får du tilsendt et kursbevis (digitalt) fra Statens Vegvesen. Dette må du ha med når du skal øvelseskjøre både privat og på kjøretimer med trafikkskolen.

Trinn 2: Grunnleggende kjøretøy- og kjørekompetanse

Nå starter selve kjøringen. På dette trinnet skal du bli kjent med bilen – hvordan den fungerer og hva som skal til for å mestre den rent kjøreteknisk. Hvordan du ser, styrer, stopper, starter og rygger/parkerer, er blant de ferdighetene som inngår på dette trinnet. Fokuset er ikke på trafikk og andre trafikanter enda, men på å bli kjent med bilen og lære hvordan du kjøre, kontrollerer og har tilsyn med kjøretøyet. På denne måten lærer du å bruke kapasiteten din mer effektivt når du skal videre i de neste trinn.

Trinnet avsluttes med en obligatorisk trinnvurdering som IKKE er en test, men en dialog etter kjøring med din trafikklærer om du er klar for å få nok utbytte av det trafikale nivået.

Trinn 3: Trafikal del

Velkommen ut i trafikken! På dette trinnet skal du lære å kjøre tydelig, sikkert og selvstendig i ulike miljøer i trafikken. Dette inkluderer blant annet kjøring i lyskryss, rundkjøringer, enveiskjørte gater og motorvei. I løpet av dette trinnet skal du også gjennomføre sikkerhetskurs på øvingsbane før også dette trinnet avsluttes med en obligatorisk trinnvurdering som nevnt over.

Trinn 4: Avsluttende opplæring

Du nærmer deg målstreken, men enda har du et lite stykke igjen. På dette trinnet skal du gjennom sikkerhetskurs på vei. Hensikten med kurset er å videreutvikle kompetansen om hvordan du skal opptre gjennom ulike erfaringer slik at ulykker unngås. I tillegg består dette trinnet blant annet av 5 timer teoretisk undervisning. Underveis er det viktig å øve ofte og mye slik at du blir klar for oppkjøring.

Kom i gang

Fyll ut skjemaet for å starte som elev hos oss og vi tar kontakt enten samme dag eller neste virkedag.

Visste du at vi har lærere både i Åsane, Arna, Sotra, Askøy, Fana og Loddefjord? Det betyr at du kan være elev hos oss uansett hvor i Bergen du holder til.

Vi minner om at trafikalt grunnkurs må være gjennomført før første kjøretime.

Våre klasse-B lærere

Kommende kurs