Drømmer du om MC-lappen? Disse stegene må du gjennom

Å ta førerkort på motorsykkel er en spennende opplevelse og en god investering i din personlige frihet. Motorsykler gir deg muligheten til å oppleve en helt annen type kjøring enn med bil, samtidig som det kan være en flott måte å komme seg rundt på.

Men før du kan kjøre motorsykkel på egen hånd, må du først ta grunnkurs motorsykkel og deretter ta de ulike obligatoriske delene som fører frem til førerkort for klasse A. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva som kreves for å ta grunnkurs motorsykkel og få førerkort for klasse A.

Steg 1: Trafikkskole

Før du kan ta grunnkurs motorsykkel, må du finne en trafikkskole som tilbyr kurset. Kjørpent har dyktige lærere som tilbyr alle klasser på tung- og lettmotorsykkel.

Steg 2: Grunnkurs motorsykkel

Grunnkurs motorsykkel er det første trinnet for å ta førerkort for klasse A. Kurset er obligatorisk og består av åtte timer teori og åtte timer praktisk trening på øvingsbane. På kurset vil du lære om grunnleggende kjøreteknikk, trafikkregler og sikkerhet.

Prisen for grunnkurs motorsykkel varierer mellom trafikkskoler, men ligger vanligvis på rundt 2 500-4 000 kroner.

Steg 3: Obligatoriske kjøretimer

Etter at du har fullført grunnkurset, må du ta obligatoriske kjøretimer på vei. Du må ta minst fire obligatoriske kjøretimer før du kan melde deg opp til den obligatoriske kjøreprøven.

Prisen for obligatoriske kjøretimer på motorsykkel varierer også mellom trafikkskoler, men ligger vanligvis på rundt 800-1 000 kroner per time.

Steg 4: Førerprøve

Når du har fullført grunnkurset og de obligatoriske kjøretimene, kan du melde deg opp til den obligatoriske førerprøven. Denne består av en teoretisk og en praktisk del. Den teoretiske delen tar du på en trafikkstasjon, og den praktiske delen tar du på veien.

Prisen for å melde seg opp til kjøreprøven varierer mellom trafikkstasjonene, men ligger vanligvis på rundt 1 000-1 500 kroner.

Hvorfor ta førerkort på motorsykkel?

Førerkort for klasse A gir deg muligheten til å kjøre motorsykkel på egen hånd, og det kan gi deg en frihetsfølelse som er vanskelig å beskrive. I tillegg kan det være en mer økonomisk måte å komme seg rundt på, spesielt i byer hvor parkering kan være dyrt og trafikkorkene lange.

Å kjøre motorsykkel kan også gi deg en følelse av frihet og spenning som du neppe finner flere steder.