Skal du ta lappen og er under 25 år? Da må du melde deg opp til trafikalt grunnkurs først

Trafikalt grunnkurs er det første trinnet for å ta førerkort i Norge, og det er obligatorisk for alle som ønsker å ta førerkort for personbil (klasse B). Kurset er ment å gi en grunnleggende forståelse av trafikk og trafikksikkerhet, og det er viktig for å kunne bli en trygg og ansvarlig sjåfør.

Først og fremst, hva er trafikalt grunnkurs?

Trafikalt grunnkurs er et 17-timers kurs som er delt opp i teori og praksis. Kurset består av 10 timer teori, 4 timer førstehjelp, og 3 timer praktisk øvelse på en øvingsbane. Teoridelen omfatter blant annet trafikkregler, kjøretøyets oppbygning og funksjoner, og hvordan man skal oppføre seg i trafikken. Førstehjelpsdelen fokuserer på grunnleggende førstehjelp og livreddende tiltak ved trafikkulykker, mens den praktiske delen handler om øvelser på en øvingsbane.

Hvem passer trafikalt grunnkurs for?

Trafikalt grunnkurs er obligatorisk for alle under 25 år som ønsker å ta førerkort for personbil (klasse B) for første gang. Du må være fylt 15 år for å ta kurset.

Hvordan er trafikalt grunnkurs lagt opp?

I løpet av kurset vil du blant annet gjennomgå temaer som mennesket i trafikken, grunnleggende forståelse for trafikk, tiltak ved trafikkulykke og førstehjelp.

Trafikalt grunnkurs er lagt opp på en måte som gjør det mulig å ta kurset i løpet av en helg eller flere kvelder. Kurset er delt opp i ulike temaer som undervises av en erfaren trafikklærer, og det er mulighet for å stille spørsmål og diskutere med andre deltakere. Førstehjelpsdelen av kurset undervises av en autorisert førstehjelpsinstruktør.

Når du har gjennomført grunnkurset får du et bevis som gir deg rett til å øvelseskjøre. Du må ha med både beviset og godkjent legitimasjon med bilde når du tar kjøretimer på trafikkskolen og når du øvelseskjører privat.

Hva koster trafikalt grunnkurs?

Prisen for trafikalt grunnkurs varierer mellom trafikkskolene, men ligger vanligvis på rundt 3 000-5 000 kroner. Noen trafikkskoler tilbyr også pakketilbud som inkluderer både trafikalt grunnkurs og mørkekjøring.

Kurset gir en grunnleggende forståelse av trafikk og trafikksikkerhet, og det er viktig for å kunne bli en trygg og ansvarlig sjåfør.